Killingmo inn på tunet


Killingmo Gård i Aurskog er i ferd med å bygge opp en næring med først og fremst alpakka. På veien har det dukket opp både lama, esel, hest, shetlandsponnier, kaniner og høner i tillegg til gårdshund og gårdskatt. Sommeren 2015 startet vi med honningproduksjon. IPT-tilbudet vårt vil gjøre tilpasninger ift om stell og vedlikehold av bikubene vil være en del av tilbudet. Forarbeid og etterarbeid, tilknyttet honningsalg, vil bli en naturlig del av tilbudet. Dyrestell ellers vil alltid stå øverst på dagens faste gjøremål her på gården. Vi har sett hvilke positive resultater dyr gir barn, ungdom og eldre, og spesielt alpakka’ene og deres fantastiske måte å tilnærme seg mennesker på, er rett og slett balsam for sjela! Ellers vil det være aktiviteter som hagestell, urtehage, skogsturer, gapahuk, grillhytte, enkel snekring, noe ATV-kjøring for de over 16 år som har førerkort for dette, gårdsturisme med omvisning på gården, klargjøring og utleie av selskapslokale på stabbursloftet, ri hest/ponny, enkle husflidsaktiviteter, gårdsbutikk, bygge opp vikingleir og andre dagligdagse gjøremål.

Tilbudet er 5 dager i uken fra 09.00 - 15.00. En vanlig dag hos oss på Killingmo vil se slik ut: 09.00 Oppmøte rundt frokostbordet hvor vi går gjennom dagens gjøremål. 09.30 Dyrestell 11.30 Lunch 12.30 Gårdsaktivitet 14.30 Oppsummering dagen og takk for i dag. Henting av brukere og tilbud om dette kan tilpasses etter behov. Egne priser.
Vi skal skape trygghet og glede for våre deltakere. Vi vil jobbe mye med mestringsøvelser, og vi vil følge opp den enkelte for å kvalitetssikre at de har hatt personlig utvikling ved å delta i gårdens gjøremål. Vi vil ha fokus på sosialt samvære og det å akseptere hverandre for slik vi er.