FRI FRAKT PÅ ALLE BESTILLINGER OVER 1500,-

Blogg

1700 – tallet

Den gamle strid om retten til å bygsle bort Kjellingmo dukket opp igjen da en ny ætt kom her. I 1721 stevnet Halvor Berg på vegne av sin mor Jeppe Hansen under påskudd av at han hadde tatt mer av garden enn han burde. Prost Hassing svarte med å stevne Marte Berg for å ha tatt tømmer fra leilendingen. I 1724 kom så Ole Berg og fordret at Jeppe Hansen skulle flytte da han selv var odelsberettiget til den andre parten måtte ha krav på å få bruke alt. Jeppe Hansen svarte som sant var at han hadde betalt sin landsherre prosten og hadde ikke med andre og bestille, og saken ble utsatt. Men det har neppe vært noen gode naboforhold på nedre Kjellingmo denne tiden, og så flyttet Jeppe Hansen.

Ole Hansen Berg fikk i 1731 skjøte på den delen av Kjellingmo som faren hadde eid og som han nå hadde brukt noen år. Men alt i begynnelsen av februar året etter døde han. Enken har giftet seg samme året med Halvor Olsen Finstad store, og nå fikk han også bygselen over den halvdel som prestebordet eide i garden.

Kilder

Aurskog og Blaker av Eyvind Lillevold, Killingmo og Aurskog og Ætten derfra K.G. Killingmo, Brit Jespersen og Kari-Anne og Geir Ellingsen

Dele med

Legg igjen en kommentar

Begynn å skrive, og trykk på Enter for å søke

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.